Weendy app για Android και iPhone

Το weendy ξεκίνησε από μια παρέα windsurfers, οι οποίοι -όπως ο καθένας, στα πρώτα βήματά του στο άθλημα- βασίζονταν στις προβλέψεις πριν πάνε για σερφ. Μετά από αρκετά χιλιόμετρα οδήγησης με βάση κάποια πρόβλεψη που ποτέ δε βγήκε, αλλά και πολλές απογοητεύσεις από τις πραγματικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σε κάποιο σποτ, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο που επιτρέπει σε όλους να μοιραστούν πληροφορίες και ενημερώσεις για τον άνεμο και τον κυματισμό σε πραγματικό χρόνο.

Από ποιους αποτελείται το weendy team:

-Κατερίνα Στροπονιάτη: η product manager του Weendy. Η Κατερίνα είναι υπεύθυνη για το user experience design και καθοδηγεί τις νέες λειτουργίες και βελτιώσεις της εφαρμογής.

-Γιάννης Βαρελάς: Ο Γιάννης, ως δια μαγείας, κάνει πραγματικότητα αυτό που φαίνεται αδύνατον. Παίρνει τις τρελές ιδέες της Κατερίνας και τις μετατρέπει σε ένα αποτέλεσμα που κάθε φορά μας εκπλήσσει!

-Εύη Τσαπέ και Jenna Hannon: και οι δυο είναι αφοσιωμένες στην επικοινωνία της εφαρμογής. Πρεσβεύτριες του Weendy και αφιερωμένες στην οικοδόμηση της παγκόσμιας κοινότητας των ολοένα και περισσότερων οπαδών των extreme sports, που αγαπούν να ενωθούν για την εξεύρεση των καλύτερων συνθηκών για το αγαπημένο τους άθλημα. Η Εύη και η Jenna, εκτός από την παραλία, βρίσκονται στο Facebook και το Twitter, όπου μοιράζονται τις πιο πρόσφατες ειδήσεις μαζί με όλους εσάς.

Σε ποιους απευθύνεται λοιπόν το Weendy:

Πόσο συχνά έχετε φορτώσει τον εξοπλισμό σας και έχετε ξεκινήσει για μια φανταστική μέρα στο νερό, μόνο για να διαπιστώσετε ότι η πρόγνωση του καιρού ήταν λάθος; Θα έχετε σίγουρα καταλήξει να κυνηγάτε τον άνεμο και θα έχετε οδηγήσει σε διάφορες παραλίες, μόνο για να ανακαλύψετε αργότερα ότι οι φίλοι σας βρήκαν ένα φανταστικό μέρος και έκαναν σερφ, ενώ εσείς όχι. Το Weendy είναι μια εφαρμογή τόσο για Android όσο και για iPhone που βοηθά τους λάτρεις τέτοιων αθλημάτων να περνούν περισσότερο χρόνο στο νερό και λιγότερο στο δρόμο, απλουστεύοντας τη διαδικασία της εξεύρεσης των καλύτερων συνθηκών. Αυτή η πολύ εξειδικευμένη εφαρμογή καιρού συνδέει τις τοπικές κοινότητες που ήδη υπάρχουν και κάνει εύκολο γι’αυτές να αλληλεπιδρούν, να μοιράζονται τη δράση, τη διασκέδαση και τις τοπικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε σημείο. Τόσο απλά. Συγκεκριμένες, τοπικές συνθήκες ανέμου, κυματισμού και καιρού. Όραμα των προγραμματιστών ήταν να δημιουργηθεί ένα απλό εργαλείο που να κάνει ένα απλό πράγμα - να βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν κυνηγούν τον άνεμο. Το Weendy σας επιτρέπει να δείτε, να δημοσιεύσετε και να μοιραστείτε σε πραγματικό χρόνο “αναφορές” για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, από και με ανθρώπους σαν εσάς, δηλαδή συναδέλφους windsurfers, kitesurfers, surfers, ακόμα και ιστιοπλόους ή και άλλους που εξαρτώνται από τον άνεμο και τη θάλασσα για να διασκεδάσουν ή να “κάνουν τη δουλειά τους”.

Παραδόξως, το Weendy είναι η μοναδική εφαρμογή για Android και iPhone στην αγορά, που δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει κανείς και να μοιραστεί πληροφορίες και ενημερώσεις για τον άνεμο και τον κυματισμό σε πραγματικό χρόνο. Αν είστε μέρος μιας κοινότητας που αγαπά το νερό θα γνωρίζετε σίγουρα πως οι προβλέψεις του καιρού είναι ακριβώς αυτό, “προβλέψεις”, και πως είναι πολύ καλύτερα αν μπορείτε να βρείτε συγκεκριμένες πληροφορίες “από την πηγή”, να το πούμε έτσι. Και, όντας surfers και λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, ο άνεμος δεν είναι η μόνη πληροφορία που θα πάρετε, καθώς οι “τοπικοί κατάσκοποι” θα σας πουν πόσο σπηλιαδωτός είναι ο αέρας, πόσο chop έχει το κύμα ή την κατάσταση της θάλασσας γενικότερα. Μπορούν ακόμα και να αναρτήσουν για εσάς video ή φωτογραφία για να πάρετε μια εικόνα από τις συνθήκες. Και, μην ξεχνάμε τη σημαντικότερη πληροφορία: αν η παραλία έχει ήδη κατακλυστεί από ορδές σερφιστών... Έτσι, από μια απλή ιδέα έρχεται η ιδανική εφαρμογή που κάθε surfer θα θέλει στο smartphone του.